Välj en sida
Fikonbröd.

Fikonbröd med nötter.

Jag var ute efter ett nyttigt, men ändå saftigt och sött bröd när jag experimenterade mig fram till detta goda fikonbröd och det blev precis som jag önskat mig! Fikonen bidrar med sötman och nötterna och solrosfröna gör frallorna knapriga och rejäla.

Jag gör de här frallorna på surdeg, men det går såklart fint att göra dem på enbart ”vanlig” jäst också. Anpassa i så fall eventuellt med lite mer degvätska och jäst.

 

Fikonbröd.
Skriv ut
FIKONBRÖD MED NÖTTER
Ingredienser
 • 25 g jäst
 • 2 dl surdeg
 • 4 dl vatten
 • 2 msk honung
 • 1 1/2 tsk salt
 • 1 dl linfrö
 • 1 dl solrosfrö
 • 2 dl finhackade blandade nötter
 • 1 1/2 dl torkade fikon
 • 3 dl grovt rågmjöl
 • 4-6 dl vetemjöl
Instruktioner
 1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt salt och honung. Blanda ner surdeg, lin- och solrosfrö, nötter, fikon och rågmjöl. Tillsätt vetemjölet, lite i taget (använd inte mer än vad som behövs för att degen ska släppa bunken) och arbeta till en fast deg. Jäs under duk i en timme. Baka ut på mjölat bakbord till små frallor. Jäs igen under duk i en timme och grädda i 250 grader i 10-12 minuter.

 

SÅ GÖR MAN SURDEG

Surdeg

Pin It on Pinterest