Välj en sida

Bullar collage

Det finns få saker som slår klassiska kanelbullar. De här är dessutom gjorda med extra mycket kärlek (och lite sugarpaste) av degen som blev över i gårdagens julbak. Receptet är taget från baksidan på vetemjölsförpackningen:

Deg:
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk stött kardemumma
14 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör
1 dl socker
2 msk kanel

Smält smöret och blanda ner mjölken. Värm till 37 grader. Rör i den smulade jästen så att den löser sig och därefter socker, salt, kardemumma och så mycket mjöl som behövs för att degen ska gå att arbeta. Ett tips är att använda så lite mjöl det bara går och sedan fylla på vid utbakningen om det behövs istället. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Dela i två delar. Baka ut med mjöl och kavla till tunna fyrkanter. Bred på smör, socker och kanel och rulla ihop som en rulltårta. Skär i två centimeter tjocka skivor och lägg i formar eller på smord plåt. Jäs under duk i ytterligare 30 minuter och pensla med uppvispat ägg. Grädda i 250 grader i 5-8 minuter. Garnera med pärlsocker eller glasyr. Eller som här, med tunt kavlad sugarpaste utstansad till hjärtan.

Kärleksfulla bullar

Pin It on Pinterest