Välj en sida

cookies and cream i en liten skål

Eftersom jag har ätit upp nästan all Häagen-Dazsglass med smak av brownies är frysen alldeles för glassfri för att det ska kännas bekvämt. Så nu har jag gjort cookies ‘n cream-glass, så att vi klarar oss ett tag till. Den blir faktiskt nästan precis lika god som den är i USA! Här är receptet:

2 ägg
1 rågad dl socker
2 1/2 dl standardmjölk
2 dl grädde

16 oreokakor (finns att köpa i större livsmedelsbutiker eller i butiker med amerikanskt sortiment)

Vispa ihop ägg och socker och blanda ner mjölken. Låt blandningen sjuda försiktigt under omrörning tills den blir tjock. När smeten har svalnat – blanda i grädden. Krossa oreokakorna i småbitar med en sked i en skål. Blanda ner, häll i en burk och ställ i frysen. Rör om lite då och då tills glassen fryst så att den blir jämn. Ta fram en stund innan servering så att den mjuknar.

Pin It on Pinterest