Välj en sida

sega chokladrutor

sega chokladrutor2

 

De här chokladrutorna är relativt snabbgjorda och blir riktigt galet sega och goda. Chokladsmaken är inte så tung, snarare smakar de kola och nötter. Så här gör man dem:

 

100g smör
50g mörk choklad

1 ägg

2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl grovhackade valnötter och hasselnötter

 

Smält smöret och rör i chokladen tills dem smälter. Häll över blandningen i en kall skål och rör i sockret, ägget och vaniljsockret. Blanda bakpulver och mjöl för sig och rör sedan ner det i smeten. Bred alltsammans i en långpanna med smort bakplåtspapper i botten. Strö över de grovt hackade nötterna och grädda i 175 grader i 20 minuter. Kakan kan behöva bakas i ytterligare fem minuter beroende på ugn. Skär i rutor när kakan svalnat något.

Pin It on Pinterest