Välj en sida

Vit kladdkaka

Vit kladdkaka, alltså… Jag är alldeles obotligt förtjust i vit choklad, så det här är verkligen en riktig favoritkaka för mig! Vill man kan man riva ner lite skal av lime i smeten för att få något syrligt som bryter mot det söta.

VIT KLADDKAKA

 • 100 g smör
 • 100 g vit choklad
 • 2 ägg
 • 2 dl socker
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 2 1/2 dl vetemjöl
Blanda ägg, vaniljsocker och socker. Smält smöret, rör ut chokladen i det och blanda i. Rör ner vetemjölet.
Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Grädda i cirka 15 minuter på 200 graders värme. Pudra över florsocker med hjälp av en tesil och servera kladdkakan färska bär.
Recipe in English:

WHITE CHOCOLATE MUD CAKE

 • 1 cup butter
 • 1 cup white chocolate chips
 • 2 eggs
 • 1 cup granulated sugar
 • 2 tsp homemade vanilla sugar (or 1 tsp vanilla powder)
 • 1 1/4 cup all purpose flour

Melt the butter and remove from heat. Stir in the chocolate chips, letting them melt into the butter. In a separate bowl, mix eggs, sugar and vanilla. Stir in the chocolate mixture and lastly, the flour. Pour into a greased cake mould and bake at 375°F for around 15 minutes. Let cool and serve with fresh berries.

Här finns andra kladdkakerecept än vit kladdkaka för den som vill göra enkel kladdkaka, lyxig kladdkaka, kladdkaka med baileys, kladdkaka med apelsin, kladdkakemuffins eller min personliga favorit –  mississippi mud cake.

Kommentarer

Pin It on Pinterest