Välj en sida

chokladmuffins

Dessa  små muffins är otroligt lätta att göra och kräver inte ens att man tar fram elvispen. De fungerar också enligt det underbara konceptet; ju mer choklad, desto bättre. Jag tycker om att blanda vit choklad med mjölkchoklad. Men man kan också baka med till exempel dumlekolor. Här är några av varje:

125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk siktat kakao
Chokladbitar av vit choklad, mjölkchoklad och dumlekola

Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser (förutom chokladbitarna) och häll smeten i små kakformar. Stick ner olika chokladbitar i mitten. Grädda runt 20 minuter i 175 grader.

Om man vill ha en kladdigare variant av chokladmuffins kan man prova de här kladdkakemuffinsen.

Pin It on Pinterest