Välj en sida

Bra ingredienser är A och O när man bakar. Jag gör alltid mitt eget, hemmagjorda vaniljsocker till exempel, eftersom det blir både godare, billigare och trevligare. Till skillnad från det beska vanillinsocker man köper i affären (som inte har särskilt mycket med vanilj att göra) kan man använda hemmagjort vaniljsocker till en massa goda sötsaker. Ett tips är att blanda några teskedar vaniljsocker med mascarponeost och använda som en lyxigare variant av vaniljvisp. Det är faktiskt något av det godaste som finns. Allt som behövs för att göra vaniljsocker är:
1 kg socker
3 vaniljstänger

Skåra vaniljstängerna, skrapa ur fröna och dela skalet i bitar. Häll allt tillsammans med sockret i en knivmixer och kör tills det blandats och sockret blivit finkornigt. Sila bort skalresterna och häll vaniljsockret i en burk med lock.

Foto: Nicklas Thegerström

Pin It on Pinterest